Integreer uw CRM met Act-On

Act-On biedt native ‘out-of-the-box’ -integraties met de grootste CRM-systemen op de markt, en een eenvoudige API-integratie met vele andere. Maak het voor de marketingafdeling makkelijker om de verkoop aan te moedigen, en voor de verkoopafdeling om deals af te ronden.

BEGRIJP UW KLANT

Als u uw CRM-gegevens synchroniseert met de gedragsgegevens van Act-On, krijgt u een beter inzicht in uw klanten, dankzij informatie over wat zij belangrijk vinden en waar in de customer journey zij zich bevinden. Als u aan gerichte accounts verkoopt, weet u precies bij welke account een nieuw contact hoort. De verkoop- en marketingafdeling kunnen zich hiermee samen concentreren op de klantervaring.

BIED UW KLANTEN EEN SAMENHANGENDE CUSTOMER JOURNEY

Uw gesynchroniseerde gegevens vullen de leemten voor kritische cijfers en bepalende karakteristieken. Zo kan marketing slimmer segmenteren, vervolgens informatiecampagnes automatiseren, en personaliseren op basis van het unieke gedrag van de prospect, tot welke account ze behoren en in welke fase van de customer journey ze zich bevinden. Het gedrag van de koper krijgt een score, zodat de marketingafdeling win-ready leads kan doorgeven aan de verkoopafdeling.

BOUW DE RELATIE EERST OP EN BREID HAAR DAN UIT

De juiste koper, de juiste boodschap, het juiste tijdstip. De verkoopafdeling krijgt haar informatie van de marketingafdeling, rechtstreeks in het Act-On -venster in uw CRM. Zo weten zij wanneer het tijd is om in actie te komen en wat de koper wil. Zodra de verkoop afgerond is, gebruiken wij dezelfde gesynchroniseerde CRM- en marketinggegevens om de klantervaring te verrijken, en uw retentie- en upsellprogramma’s te voeden.